Weekend vol bloemen en kunst tijdens Flower Festival

Flower Festival 2019 in de Historische Tuin

(Advertorial) Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni vindt het Aalsmeer Flower Festival plaats in museum Historische Tuin en het Flower Art Museum. Dit weekend worden beide locaties in ‘bloemenhoofdstad’ Aalsmeer opgesierd met kleurrijke bloemarrangementen, fraaie tentoonstellingen en diverse activiteiten.

De Historische Tuin, een museum en botanische tuin dat de ontwikkeling van de tuinbouw sinds de 17e eeuw belicht, besteedt dit jaar speciale aandacht aan de hortensia. Bezoekers kunnen genieten van een collectie van 180 verschillende soorten hortensia’s, naast de gebruikelijke bloemen- en plantenpracht die op de Tuin te zien is. Ook is er een tentoonstelling van 20 indrukwekkende foto’s van insecten, gemaakt door fotografen van Fotoclub Perspektief.

Boottaxi tijdens Flower Festival 2019 

Bloemsierkunstenaar Christa Snoek pakt dit jaar uit met prachtige arrangementen verspreid over de Tuin, waarin de hortensia maar ook andere bloemen een rol spelen. In de veilingzaal van het museum zijn tijdens het festival twee bloemen- en plantenveilingen, zaterdag en zondag om 15.00 uur, waarbij bezoekers kunnen bieden met behulp van de historische veilingklok. Doorlopend wordt een film vertoond over de historie van de Aalsmeerse bloemenveiling. Zondagmiddag geeft Barry Overdevest tussen 12.00 en 14.00 uur demonstraties bloemstyling met bloemen uit de Historische Tuin.

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een rondvaart over de Westeinderplassen. De rondvaartboot vertrekt vanaf de Historische Tuin op vrijdag om 13.30 en 15.00 uur, en op zaterdag en zondag om 11.00, 13.30 en 15.00 uur.

Flower Festival 2022 bij de entree van FAM 

Flower Art Museum
In het Flower Art Museum staat de verbeelding van bloemen en natuur in de beeldende kunst centraal. Momenteel is hier de tentoonstelling ‘Hanakotoba – De Japanse bloementaal’, waarin het gaat over de symboliek van bloemen en de Japanse benadering van de natuur. Bloemdesigner Marloes Joore maakt voor het Flower Festival passende arrangementen met uiteenlopende bloemen. Ook zijn er vier stukken te bewonderen van de ikebanascholen die in Nederland actief zijn.

Bezoekers kunnen tijdens het weekend deelnemen aan verschillende workshops. Op zaterdag zijn er doorlopend miniworkshops Origami, gegeven door deskundigen van het platform Japans Fans. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er miniworkshops bloemschikken met hortensia’s in het kasje bij de entree. Zondag tussen 12.00 en 14.00 uur klinken in het museum de hemelse zangstemmen van vrouwenensemble Davanti.

Praktische informatie
Beide locaties zijn geopend van vrijdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. Reguliere entreeprijzen per locatie zijn van toepassing. Voor meer informatie en details kunt u terecht op www.aalsmeerflowerfestival.nl. Museum Historische Tuin is gevestigd aan het Praamplein in Aalsmeer-Centrum, het Flower Art Museum bevindt zich aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). De musea liggen op slechts 2 kilometer van elkaar en zijn goed per fiets en lopend te bereiken.

Kom en geniet van een weekend vol bloemenpracht, kunst en cultuur tijdens het Aalsmeer Flower Festival!

(Foto’s: archief AV/Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin