Watertoren in januari voor het laatst open

Uitzicht vanaf de watertoren (foto: webcam watertoren, archief AV)

Door: redactie. Deze zondagmiddag (8 januari) is de Aalsmeerse Watertoren weer geopend tussen 13.00 en 17.00 uur. Naast het kunnen aanschouwen van het technische en bouwkundige binnenwerk van deze unieke watertoren is het de moeite waard om naar boven te klimmen en te genieten van een groots uitzicht over Aalsmeer en verre regio. Zondag 22 januari is de voorlopige laatste openstelling.

Het naar boven klimmen gaat via steeds kleiner wordende trappen, uitmondend in een soort van klimtrapje, waarna men op de buiten trans terechtkomt. Deze trans gaat geheel rond de watertoren en is op circa 50 meter hoogte. Met een hekwerk is het goed beschermd, zodat de veiligheid is gewaarborgd voor de bezoekers.

Turf
De entreeprijs tijdens deze dagen bedraagt voor kinderen 1 euro en voor volwassenen 2 euro. Deze maand is er ook regelmatig bezoek van groepen voor onder andere de escape-activiteit van Turf en vanuit particuliere groepen.

Nieuw slechtvalk-leven
Na deze data zal het bovenste gedeelte van de Watertoren worden afgesloten om het echtpaar slechtvalk de gelegenheid te geven nieuw slechtvalk-leven te creëren. Als alles goed verloopt duurt dit tot de eerste weken van juni. Normaal gesproken kunnen de jonge slechtvalken dan uitvliegen en kan de toren weer beklommen worden door bezoekers. Zijn deze ontwikkelingen anders dan gebruikelijk, dan zullen de openingstijden eerder gestart kunnen worden.

De ruimte van de begane grond en de eerste verdieping kunnen gewoon gebruikt worden deze periode.

Voor meer informatie over het rijksmonument de watertoren: www.aalsmeer-watertoren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin