Wat is goede plek voor babbelbank?

Door: redactie. Met het initiatief om her en der babbelbankjes te plaatsen vraagt de gemeente aandacht voor het thema eenzaamheid. Nieuwe mensen leren kennen, een praatje maken. Bankjes kunnen daarbij helpen. Maar waar moeten deze babbelbankjes komen? De gemeente roept de hulp in van de inwoners.

De gemeenteraad heeft unaniem de motie van het CDA aangenomen om babbelbankjes in Aalsmeer en Kudelstaart te plaatsen. Ze kunnen zorgen voor ontmoeting en verbinding. Belangrijke thema’s volgens wethouder Alink want door corona is er letterlijk en figuurlijk meer afstand tussen mensen ontstaan. “Ook in onze gemeente is er eenzaamheid en behoefte aan meer contact. Met behulp van babbelbankjes kunnen wij elkaar makkelijker ontmoeten.”

Tien locaties gezocht
De gemeente wil samen met Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid tien babbelbankjes plaatsen in Aalsmeer en Kudelstaart. Inwoners kunnen vanaf vandaag aangeven waar de babbelbankjes moeten komen via de participatie website van de gemeente: participatie.aalsmeer.nl. Daar kunnen zij hun favoriete locatie aangeven en een foto uploaden.

Is de locatie al genomineerd? Dan kan hierop worden gestemd. Hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat daar een bankje komt te staan. De gemeente kijkt of de bankjes goed verdeeld zijn over heel Aalsmeer en Kudelstaart én of het een geschikte ondergrond is voor een bankje. Nomineren en stemmen kan tot en met 6 december 2021. Hiervoor moet worden ingelogd op de participatie.aalsmeer.nl. Wie nog geen account heeft, kan er eenvoudig één aanmaken.

Hoe de babbelbankjes er precies uit komen te zien is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat het houten exemplaren worden en waarschijnlijk in een halve cirkel uitgevoerd.

(Afbeelding gemeente)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin