Warmteproblemen voor brug en verkeer

De monteurs van Griekspoor worden door een behulpzame schipper overgezet

Door: Arjen Vos. Monteurs van de firma Griekspoor uit Nieuw Vennep lieten zich vanmiddag door een hulpvaardige schipper met een plezierbootje over de Ringvaart zetten om erachter te komen waarom de Aalsmeerderbrug niet meer dicht wilde.

Uiteindelijk slaagden zij erin om de brug sluitend te krijgen zodat het wegverkeer er weer over heen kon. Voor het scheepvaartverkeer ligt dat anders. De brug blijft dicht totdat de herstelwerkzaamheden erop zitten en nader onderzoek uitwijst dat het verantwoord is om de brug weer te gebruiken.

Ergernis
Een woordvoerder van de provincie laat weten dat de oorzaak vermoedelijk te maken heeft met de plotselinge warmte. Om die reden werd de brug dan ook na het euvel gekoeld met water.

De brug is regelmatig bron van ergernis, ook op donderdag 18 april wilde hij niet dicht. Dat was om kwart voor acht in de ochtend waaruit geconcludeerd kan worden dat het toen niet aan de warmte gelegen kan hebben.

Druk bij het pontje
Bij het nieuwe elektrische pontje ter hoogte van Rijsenhout hoopte het aantal fietsers dat overgezet wilde worden tijdens de stremming flink op. Daarmee was het op de Uiterweg een tijdje opvallend druk met tweewielers. Helaas zat er voor de automobilisten weinig anders op dan geduldig afwachten tot de brug gerepareerd was.

(Foto’s: MCH)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin