Vrijwilliger geweest? Haal dan gratis je lot op

Door: redactie. Voor alle inwoners in Aalsmeer en Kudelstaart die zich in het afgelopen jaar over het lot van een ander hebben ontfermd, ligt er een lot klaar voor de ‘Do Good Loterij’. De winkans is groot: er zijn maar liefst 5.000 prijzen beschikbaar. Allemaal gedoneerd door het bedrijfsleven.

“We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaar staan. Dat is deze winter noodzakelijker dan ooit,” aldus Eerde de Swart, directeur van De Vrijwilligerscentrale Amstelland, “het zijn geen makkelijke weken. Dat zien we ook aan het aantal nieuwe hulpvragen op het platform. Maar we zien óók elke dag dat we elkaar niet in de kou laten staan. Voor al die duizenden inwoners die er in gemeente Aalsmeer voor elkaar zijn, organiseren we de Do Good Loterij. Een greep uit prijzenpot: musicalkaartjes, kadobonnen, entreetickets voor dagjes weg, een hotelovernachting en zelfs een fiets.”

Niet in geld uit te drukken
Het idee van de loterij is simpel. Iedereen die dit jaar op enige manier vrijwilligerswerk heeft gedaan, krijgt een lot. Bijvoorbeeld voor een naaste gezorgd als mantelzorger, chauffeur geweest, een boodschap gedaan, gekookt of schoongemaakt. “Alleen zijn de loten niet te koop, net zoals de waarde van vrijwilligerswerk niet in geld uit te drukken is,” aldus De Swart.

Aalsmeervoorelkaar nodigt iedereen die iets goeds heeft gedaan uit om hun lot op te halen op  aalsmeervoorelkaar.nl. Ook maatschappelijke organisaties kunnen hun vrijwilligers gratis aanmelden. Aanmelden en/of een lot ophalen kan tot uiterlijk 14 december. De prijzen worden in de laatste drie weken van december uitgereikt.

De blijmaak-actie en loterij is onderdeel van een samenwerking met ruim 60 gemeenten in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin