Vos gespot in Oosteinde

De geruchten dat zich met enige regelmaat vossen ophouden in Aalsmeer-Oost, klinken al enige jaren. Maar foto's van de roodbruine roofdieren in deze contreien zijn echter een zeldzaamheid. Tot nu. Echtpaar Maarten en Marjan Alderden had onlangs gehoord over een vos die met drie jongen 'ergens' in het Oosteinderpoelgebied zou rondstruinen. Tijdens een vaartochtje waren ze dan ook extra alert en hadden de camera in de aanslag.

Op zeker moment zagen ze een op een vos lijkend dier een graslandje oversteken. “Helaas konden we niet veel dichterbij komen en onze camera was niet goed genoeg om verder in te zoomen,” vertelt Maarten Alderden. Dat het gefotografeerde dier inderdaad een vos is, staat voor de seringenkweker echter als een paal boven water.

Het gebied is tevens een populaire pleisterplaats voor ganzen en laten die bij de vos nou hoog op het lijstje van favoriete prooien staan. Er zullen weinig mensen zijn die het jammer vinden als dankzij de vos(sen) de ganzenpopulatie enigszins wordt uitgedund.

Foto Marjan Alderden

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel