Voorlichting Tijdelijke Beschermstatus Oekraïense vluchtelingen

Door: redactie. Op donderdag 23 juni 2022 is er in het raadhuis een voorlichtingsbijeenkomst voor Oekraïense vluchtelingen van VluchtelingenWerk over de aankomende activiteiten van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND). Oekraïense vluchtelingen krijgen binnenkort onder bepaalde voorwaarden een bewijs van de IND dat zij in Nederland recht hebben op opvang, medische zorg, mogelijkheid tot werken en onderwijs voor minderjarige kinderen (tijdelijke bescherming).

VluchtelingenWerk licht het werkproces van de IND toe en legt uit wat het verkrijgen van de Tijdelijke Beschermstatus inhoudt voor verblijf in Nederland. Daarnaast vertellen zij wat mensen kunnen verwachten op het moment dat deze niet in aanmerking komen voor tijdelijke bescherming. Tot slot is er ruimte om na de voorlichting persoonlijke vragen te stellen aan de aanwezigen van VluchtelingenWerk.

De bijeenkomst is van 16.00-17.30 uur in het raadhuis aan de Raadhuisplein.

Binnenkort kunt u van de IND een bewijs van verblijf krijgen. U kunt nu nog geen afspraak maken om dit bewijs op te halen. U kunt zich al wel laten informeren over wat er gaat komen en wat dit voor u zou kunnen betekenen. Kijk voor de actuele stand van zaken op de website van het IND.

Meer informatie en contact
Wilt u meer informatie over de bijeenkomst of heeft u vragen? Neem dan via e-mail contact op met VluchtelingenWerk via oekraine-amstelveen-aalsmeer@vluchtelingenwerk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin