‘Voor Elkaar’ start nieuwe training voor jonge vrijwilligers

De trainees met trui en certificaat van 'Voor Elkaar'

Door: redactie. Op 17 september ontvingen acht jonge vrijwilligers uit de regio Amstelland een certificaat van het Vrijwillig Traineeship, georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale. Het was een feestelijke uitreiking waarbij iedere deelnemer naast het certificaat ook lovende woorden over zich kreeg uitgesproken. Vanwege het succes start komende week een nieuwe ronde waarvoor liefhebbers zich nog kunnen aanmelden.

De jongeren die 17 september in het zonnetje werden gezet, hebben zich een periode belangeloos ingezet voor hun medemens. Dit deden zij onder meer door boodschappen te doen, de tuin bij te houden of spelletjes te spelen. Vanwege het succes gaat de Vrijwilligerscentrale op 5 oktober van start met de volgende groep. Het ‘Vrijwillig Traineeship’ is voor mensen tussen de 16 en 27 jaar, die het komende half jaar vier uur per week beschikbaar hebben om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en iets goeds willen doen voor de wereld. De deelnemers worden begeleid om steeds twee maanden bij drie verschillende maatschappelijke organisaties aan de slag te gaan. Een prima manier om erachter te komen over welke talenten men beschikt en waarmee een ander kan worden geholpen.

De Aalsmeerse deelnemer Lisa met coach Tiffany en projectleider Jenny

Goed voor het CV
De werkzaamheden kunnen van alles zijn. Meehelpen met de standaard vrijwilligerstaken zoals boodschappen doen, sociale media onderhouden bij een organisatie, voorlezen, zelf iets organiseren voor de doelgroep van een organisatie of een beeldbank opzetten. Samen met de deelnemer wordt er gekeken wat het beste past. Deelnemers krijgen begeleiding van een persoonlijk toegewezen coach, ontvangen een certificaat (wat het altijd goed doet op het CV…), ontmoeten nieuwe mensen waarmee ze hun netwerk vergroten en volgen cursussen.

Zie voor meer informatie de website aalsmeervoorelkaar.nl/vrijwillig-traineeship en instagram.com/aalsmeervoorelkaar. Aanmelden kan door een email te sturen naar khouthuijs@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl. De nieuwe groep begint maandag 5 oktober.

Foto’s Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel