Vlagvertoon in Primulastraat

Joke en Cheila versieren de straat

Door: Arjen Vos. Vogels zullen de Primulastraat de komende tijd ongetwijfeld links laten liggen. Tegen het gewapper van honderden vlaggetjes die kriskras over de straat gespannen zijn, kan geen vogelverschrikker op. De versiering is aangebracht met het oog op het EK Voetbal dat vrijdag 11 juni van start gaat.

Primulastraatbewoner Dettie knoopt de slinger aan het raam

De buurvrouwen Joke en Cheila zijn de enthousiaste kartrekkers van het vlagvertoon. “We hebben in totaal ongeveer 1500 meter slinger gespannen en vrijwel iedereen in de straat vindt het leuk om mee te doen,” zo laat Joke Meijer tijdens het bevestigen van een van de laatste slingers weten. De vlaggenlijntjes die van dakraam naar dakraam zijn gespannen, wekken de suggestie dat de straat overdekt is. Ook zijn de vlaggen diagonaal van de eerste verdieping richting straat aangebracht, als een soort scheerlijnen die de huizen staande moeten houden. Wanneer de wind de vlaggetjes in beroering brengt is het geritsel en geklapper niet van de lucht. Dat is wel even wennen voor bewoners en bezoekers van de straat. Zolang het Nederlands elftal in het toernooi zit, blijft de versiering hangen.

Dat de straat versierd wordt tijdens EK’s en WK’s is een traditie. Al moeten we voor de laatste keer dat dit gebeurde heel wat jaren terug in de tijd. Het wereldkampioenschap in 2014 was de laatste keer dat Oranje deelnam aan een groot internationaal toernooi. In 2016 en 2018 kwalificeerde het Nederlands elftal zich niet voor respectievelijk het EK in Frankrijk en WK in Rusland.

Foto’s Arjen Vos

Lees vorig bericht

De meester van toen: Peter Rodenburg

Lees volgend bericht

Gemeente roept op mee te praten over bomen


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *