Vijfhonderdste ‘sleutel’ van Bieb overhandigd

Door: redactie. Maandagmiddag werd het 500e lid van de service Open+ bij Bibliotheek Aalsmeer officieel welkom geheten door wethouder Alink. Karlijn Kroft en haar kinderen Tygo en Suze kregen de sleutel van Bibliotheek Aalsmeer uitgereikt door de cultuurwethouder. Het gezin uit Kudelstaart is de 500e gebruiker van de service van de bieb waarbij bezoekers zichzelf naar binnen laten met hun pasje als er geen medewerker aanwezig is.

Open+ startte in juni dit jaar met een zogenaamde pilot. Hoe zouden bezoekers het vinden om in alle vroegte of laat op de avond alleen in de bibliotheek te zijn? Zou alles goed werken? Op slechts één andere plek in Nederland werd dit vertrouwen aan de leden geschonken, dus eerst testen was verstandig. Het bleek volgens projectleider Lizet van Zegveld super te verlopen. Ze noemt het een uitkomst voor iedereen die niet gebonden wil zijn aan openingstijden om een boek te halen, aan activiteiten deel te nemen of de krant te komen lezen. De bibliotheek ziet dat bezoekers op ieder moment van de dag langskomen, ook laat in de avond en op zondag. In een half jaar groeide de gebruikersgroep flink. Het experiment is wat de bibliotheek betreft geslaagd.

Vrij en ondernemend
‘Een aanwinst voor de gemeente’ noemde wethouder Alink het nieuwe concept. Ze gaf aan trots te zijn dat Aalsmeer de eerste is in de regio zijn met een Open+ systeem. Het idee past volgens haar ook goed bij de vrije en ondernemende instelling van de inwoners.

Ook zelfstandig van Bibliotheek Aalsmeer gebruik maken? Aanmelden kan op debibliotheekamstelland.nl/openplus.

Foto: Bibliotheek Amstelland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin