Verwonderingstocht op de pedalen

Bejaardenwoningen Seringenpark (Foto Joop Kok)

Door: redactie. Architect Joop Kok en stadsonderzoeker Tijs van den Boomen maken zaterdag 10 en zondag 11 september een zogenaamde ‘verwonderingstocht’ waarbij ze per fiets langs bijzonder erfgoed rijden.

Oud Glas
Zaterdag 10 September 11.00 uur is het startpunt Picasso Aquarium aan de Kruisweg 2A te Aalsmeerderbrug. De meefietsende gids is Tijs van den Boomen. “Een tocht langs oud glas? Dat is mensen blij maken met een dode mus,” aldus Hans Alderden van de Historische Tuin Aalsmeer. Verwacht dus geen keurig geconserveerde monumenten tijdens deze ode aan de verdwijnende kleinschalige glastuinbouw. Met journalist Tijs van den Boomen wordt een 29 kilometer lange fietstocht gemaakt langs vervallen kassen, verdwaalde schoorstenen, arbeidsmigrantenhotels, een van de laatste actieve seringenkwekers en de allerlaatste rolkas.

Doorkijkje Uiterweg (foto Theo Baart)

Oud Steen
Een dag later, zondag 11 september start om 13:00 uur de volgende fietstocht vanaf het Raadhuisplein. Joop Kok is de gids. “Een tocht langs oud steen? Wie zit daar op te wachten? De Vinkevenisering van de Uiterweg is niet te stuiten. Zelfs de Historische Tuin doet eraan mee. En die vroegere bejaardenwoningen in het Seringenpark, die zijn toch niet van deze tijd? Architectuurhistoricus Joop Kok neemt u in een twee uur durende fietstocht mee naar woningen, gebouwen en landschappen met een eigen verhaal. Aan ons de vraag wat daarmee te doen.

Aan beide excursies is per keer ruimte voor 20 personen. Aanmelden uiterlijk vrijdag 9 september 12.00 uur via de email: info@podiumarchitectuur.nl  of joopkok@planet.nl. Deze fietstochten worden u aangeboden door Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol, in samenwerking met Comité Open Monumentendag Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin