Verbod op vogeltransport door vogelgriep

Eendenvijver van kinderboerderij Boerenvreugd (Foto archief AV)

Door: redactie. In Mijdrecht is bij een hobbylocatie met diverse vogels vogelgriep (H5) vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de 300 vogels op de locatie geruimd. Voor het gebied rond de locatie zijn vervoersbeperkingen ingesteld. Dat kan ook voor Aalsmeerse pluimveehouders consequenties hebben.

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft per direct maatregelen getroffen in een zone van tien kilometer rond de locatie in Mijdrecht. De maatregelen betreffen onder meer een vervoersverbod van pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte.

Maatregelen
Alle huidige landelijke maatregelen, zoals de ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee, blijven onverkort van kracht. Daarnaast zijn dierentuinen, kinderboerderijen en eigenaren van hobbyvogels verplicht hun pluimvee en watervogels af te schermen zodat deze dieren niet in contact komen met wilde watervogels en hun uitwerpselen. Dit kan bijvoorbeeld door de dieren in een volière te houden of in een ren onder te brengen. Dierentuinen en kinderboerderijen kunnen wel bezocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel