Verbod gezichtsbedekkende kleding

Het was vorige week al landelijk nieuws, maar vandaag heeft de gemeente Aalsmeer in een persbericht laten weten hoe er in het gemeentehuis gehandhaafd zal worden op het verbod op gezichtsbedekkende kleding.

Per 1 augustus is het verbod van kracht en geldt voor overheidsgebouwen, onderwijs en de zorg. Het verbod  – in de volksmond bekend als het boerkaverbod – heeft als doel het herkenbaar houden van gezichten. Niet alleen de boerka en de nikab zijn daarmee verboden, maar ook de integraalhelm, bivakmuts en masker worden niet langer toegestaan.

Handhaving
Vanzelfsprekend betreft het verbod ook het gemeentehuis van Aalsmeer. De handhaving van het verbod gebeurt in het gemeentehuis door medewerkers van de gemeente. Zij kunnen bezoekers aanspreken op hun kleding en wijzen op het verbod. In het uiterste geval kan de beveiliging de bezoeker vragen het gemeentehuis te verlaten. Als de bezoeker dit niet doet kan de politie worden gebeld. Daarmee loopt de drager of draagster van de gezichtsbedekkende kleding een boete ter hoogte van 150 euro. De hoofddoek, een licht geschminkt gezicht en een pet vallen overigens niet onder de nieuwe regelgeving.
 
Bron: gemeente Aalsmeer; bron afbeelding: politie.nl

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin