Veiligheidsregio: ‘Blijf dit weekend thuis’

Dit beeld zal het komende weekend niet te zien zijn

Met de vooruitzichten van een stralend voorjaarsweekend roept Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland de burgers op om vooral thuis te genieten van het lekkere weer. Er worden aanvullende maatregelen genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. De boodschap luidt: “Blijf thuis! Wil je toch een frisse neus halen, doe dat dan dicht bij huis.” Handhaving en politie gaat actief monitoren.

In een persbericht van de gemeente wordt het als volgt verwoord: “Ga alleen naar buiten voor boodschappen of een klein ommetje en niet om te recreëren. Zoek geen drukke plekken op en ga niet varen of naar de jachthaven. Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van corona en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Vanwege de voorspellingen voor het mooie weer dit weekend en de mogelijke drukte worden uit voorzorg een aantal aanvullende maatregelen genomen. In de hele regio Amsterdam-Amstelland wordt door politie en handhaving actief gemonitord. Bij overtreding op de maatregelen wordt sneller beboet.

Supermarktmedewerkers van Hoogvliet hebben een heldere boodschap

Ga niet varen
Het mooie weer kan aanlokkelijk zijn voor booteigenaren om erop uit te trekken. Hoewel er voor de Westeinderplassen en de Ringvaart nog geen vaarverbod geldt, worden sluizen en bruggen in de hele regio Amsterdam- Amstelland alleen nog geopend voor de beroepsvaart en niet voor plezierboten. In Amsterdam geldt voor komende zondag wel een vaarverbod voor de grachtengordel. Deze kan worden verlengd en ook uitgebreid worden naar een groter gebied. Voor de komende periode blijft de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet te recreëren. Ook voor wielrenners geldt de oproep: blijf zoveel mogelijk thuis.

Sanitaire voorzieningen gesloten
Om recreatie verder te ontmoedigen worden sanitaire voorzieningen zoals gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen gesloten op jachthavens, recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden en strandjes.

Oproep aan ouders
Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de regels voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen, als ze geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, onder begeleiding van ouders buitenspelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar ouders wordt opgeroepen: kies voor een rustige speelplek en blijf zoveel mogelijk afstand houden.

Tekst gemeente Aalsmeer, foto’s Arjen Vos

Klik hier om onderstaande info als gewone tekst te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel