Vandaag aandacht voor downsyndroom

Vandaag is het Wereld Down Syndroom Dag. De 21ste van de 3e maand is ervoor bedoeld mensen bewust te maken van het Syndroom van Down. Er wordt aandacht gevraagd voor de talenten en mogelijkheden die mensen met Down hebben.

Deze erfelijke (aangeboren) afwijking wordt ook wel trisomie 21 genoemd. Het 21ste chromosoom komt drie keer in plaats van twee keer voor. Een toepasselijke datum om de Wereld Down Syndroom Dag te houden.

Jesse for president
In Aalsmeer wordt er ook aandacht gevraagd voor deze dag. De negenjarige Jesse Blom was op verschillende plekken te zien op een poster. De postercampagne ‘Downsideup’ is een idee van de Stichting Down Syndroom en door heel Nederland kon je posters met kinderen met Down tegenkomen.

Het promotieteam van ‘Jesse for president’, zoals zijn moeder het noemt, ging afgelopen week op pad om de posters bij de winkeliers in het dorp op te laten hangen. Zusje Roos en vriendje Duke kregen het samen met Jesse voor elkaar om een poster te plakken bij onder andere Bakkerij Vooges, Banketbakkerij Ab Müller, Antenna, Solidoe De Dolfijn, Teddy’s en Van der Schilden Lingerie.

Foto: de Aalsmeerse Jesse Blom (midden) kwam je op verschillende plekken op poster tegen in het dorp (foto Lianne Loogman)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel