Vaarverbod moet ijsgroei bevorderen

Een van de zandschepen die betrokken is bij de aanleg van het Waterfront (foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Vanaf vanmorgen geldt er een tijdelijk vaarverbod voor de Aalsmeerse wateren waaronder de Westeinderplassen. Doel van deze gemeentelijke maatregel is stimuleren van ijsvorming zodat er mogelijk komende dagen geschaatst kan worden op de Westeinderplassen.

De Nederlandse ijs- en schaatstraditie is in de wet- en regelgeving is verankerd. Hiermee kan in een vorstperiode alles in het werk gesteld worden om een mooie ijsvloer te laten ontstaan voor ijsrecreatie en sport. Ook in andere waterrijke gemeenten wordt het vaarverbod ingesteld ten behoeve van ijsgroei.

Perspectief
Na een lange periode met veel beperkingen geeft recreatie op het ijs in de buitenlucht letterlijk weer plezier en ademruimte. Nu ook de besmettingscijfers lijken te dalen is dit hopelijk de opmaat naar een periode waarin de beperkende maatregelen weer kunnen versoepelen.

Weinig hinder
Het vaarverbod voor de Aalsmeerse wateren zorgt voor weinig hinder voor de scheepvaart. De Ringvaart blijft open voor de beroepsvaart. De werkzaamheden aan het project Waterfront ondervinden ook geen hinder. Er hoeven de komende week geen vaarbewegingen te worden uitgevoerd. Met betrokken beroepsgroepen is er afstemming geweest. Voor enkelen is op een vooraf aangeven locatie ontheffing verleend. Er worden borden geplaatst die aangeven dat boten niet welkom zijn op de aangewezen vaarterreinen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel