Uit- en inzwaaien Binding-kampgangers

Warnsveld, Texel, Orvelte, Ardennen en Oostenrijk. De plekken die de jeugd uit Aalsmeer en Kudelstaart deze zomervakantie weer ‘onveilig’ maakte of maakt tijdens de alom bekende Bindingkampen.

De eerste vier groepen zijn zaterdag terug gekomen op de verzamelplek bij zwembad De Waterlelie na een fantastische week. Moe, maar voldaan werden ze door ouders, broertjes, zusjes en vrienden ‘ingezwaaid’.

De laatste drie groepen werden die dag bij de bus uitgezwaaid voor hun kampweek. In de stromende regen, maar dat kon de pret bij niemand drukken.  

Meer dan 75 jaar ervaring
In totaal zeven groepen met gemiddeld veertig kinderen per kamp. Ga er maar aanstaan. Maar met meer dan 75 jaar ervaring weten de vrijwilligers van De Binding wel wat het organiseren van een kampweek inhoudt. En dat het een succes is, blijkt wel uit het feit dat kinderen jaar na jaar terug komen. Vanaf groep 7 op de basisschool tot aan 18-jarigen.

Bij de kampleiding zie je veel enthousiastelingen die al jaren mee gaan met de kampen. Eerst zelf als ‘kind’ en nu dus als leiding. Een professionele en hechte club vrijwilligers met voor iedereen een bijnaam. Voor de kinderen een sport om zoveel mogelijk echte namen te ontfutselen, maar altijd lastig.

Telefoons blijven thuis
De jongste kinderen, die afgelopen schooljaar in groep 7 zaten, gingen voor het eerst op kamp en wel naar een kampeerboerderij in Warnsveld. Voor velen van hen misschien wel de eerste keer dat ze zonder hun ouders een week van huis waren.

Misschien wat lastig omdat de telefoons thuis moeten blijven en er geen contact is met het thuisfront. Maar tijd voor heimwee is er nauwelijks, want de kinderen worden goed bezig gehouden met leuke activiteiten en uiteraard een bonte avond.

Donaties welkom
De Binding probeert de kampprijs ieder jaar weer zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen mee kan en een week gezelligheid kan beleven met leeftijdgenoten. Donaties zijn hiervoor meer dan welkom.

Interesse? Doneren kan op NL46 RABO 0380 1357 28 t.n.v. Stichting de Binding met vermelding van donatie kampen.

Tekst en foto's: Ilse Zethof
Vertrek Bindingkamp Warnsveld 2 (11/12-jarigen). 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin