twintigste gouden ’tuinknop’ voor René van Vuren

Vreugde bij winnaar René van Vuren die de prijs kreeg uit handen van Anton Temme (Foto pr)

Door: redactie. Voor de twintigste keer werd afgelopen woensdag op de Historische Tuin gestreden om de Historische Tuinknop. Het had de 22e editie kunnen zijn als het coronavirus niet zo hevig had gewoed. De avond bracht voor De Tuin 8000 euro op. René van Vuren was de beste koper en ging naar huis met de gouden knop.

Een groot aantal inkopers van exporteurs waaronder veel nieuwe gezichten alsook andere belangstellenden waren van de partij. Veilingmeester Luus Hooyman leidde zoals altijd op professionele wijze de wedstrijd, die werd verspeeld op de oude veilingklok uit 1930. Ook deze keer bleek weer dat het drukken van het juiste nummer echt niet gemakkelijk is.

Spannend
Door het direct op het scherm projecteren van de tussenstanden kon iedereen het verloop van de wedstrijd optimaal volgen. Uiteindelijk kwam in de spannende finale tussen René van Vuren en Henk-Jan Stolker, de eerstgenoemde als winnaar uit de strijd. Het was voor Van Vuren, die tien jaar geleden al eens in de finale stond, de eerste keer dat hij de Historische Tuinknop in ontvangst mocht nemen.

Ludieke ronden
Traditiegetrouw werden tussen de voorronden en finale door nog een tweetal zogenaamde ludieke veilronden gehouden. Dit onder de vertrouwde leiding van Coos Buis. Diverse Aalsmeerse bedrijven hadden kavels ter beschikking gesteld, die Coos op zijn eigen humorvolle wijze voor de klok bracht. In totaal bracht de veiling 8000 euro op. Geld dat De Tuin zeer goed van pas komt, want de instandhouding van dit levende Tuinbouwmuseum, en dan met name het onderhoud, vergt elk jaar weer grote investeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin