Tussen werkzaamheden door veel te beleven in centrum

Modeshow van 2021 in de Zijdstraat (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Van speurtocht naar modeshow tot kroegentocht. In de maand april staan er heel wat activiteiten op het programma in Aalsmeer Centrum. Naast de herinrichtingswerkzaamheden, die na dit weekend in de Zijdstraat tussen de Van Cleeffkade en Weteringstraat starten, wordt er van alles georganiseerd.

De organisatie en het winkelend publiek ontkomen niet aan de aanwezigheid van bouwhekken, loopschotten en loopbruggen. Ee noodzakelijk kwaad om de straat te verbeteren. De nutsbedrijven voor de kabels en leidingen zijn inmiddels zo goed als klaar in de Zijdstraat maar dan start Fronik Infra met de riolering, huisaansluitingen, grondwerk, het aanbrengen van het nieuwe straatwerk en de herinrichting. Dit gaat overlast met zich meebrengen. Het goede nieuws is dat de vele hoogteverschillen en bestrating na al die jaren in een keer goed worden aangepakt.

Paashazenband (Foto pr)

Paashaas-speurtocht
Op Paaszaterdag 8 april nemen Paashazen het centrum over. Ze delen paaseitjes uit en vrolijken als muzikanten de boel lekker op. Kinderen kunnen een speurtocht lopen en op zoek gaan naar Paashaasjes met een letter in de etalages in de Zijdstraat. Deelnameformulieren zijn vanaf donderdag 6 april verkrijgbaar bij het Boekhuis, jipswinkeltje, Bruna en Bakkerij Vooges waar ze na afloop ook weer ingeleverd mogen worden. Uit de goede antwoorden worden winnaars getrokken voor mooie prijzen.

Modeshows
Door het succes van vorig jaar wordt er weer een Fashion Event georganiseerd met modeshows, waar bijna alle kleding- en schoenenzaken uit Aalsmeer Centrum aan meedoen. Zaterdag 15 april wordt het Molenplein daarvoor omgetoverd tot catwalk. Heren, dames en kinderen tonen om 13.00 en 15.00 uur de mooiste kleding, schoenen, tassen en zonnebrillen. Presentatie en zang is van Devon Donovan. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen en De Zwarte Ruiter plaatst een kraam voor een hapje en drankje. Koop je die dag bij één van de deelnemers, dan wordt de aankoopbon bewaard en maak je aan het einde van de middag kans op een fashioncheque van € 100,-.

Lentebockbiertocht
Ook de horeca doet deze maand iets speciaals, want op 22 en 23 april organiseren vijf horecaondernemers een lentebockbiertocht. Een kroegentocht met je vrienden lopen, genieten van een lekker biertje en speciaal hapje en ook nog eens kans maken op een smakelijke verrassing. Kaarten zijn vanaf nu te koop bij Café Joppe, De Zwarte Ruiter, De Oude Veiling, De Praam en Het Wapen van Aalsmeer. Voor meer informatie kijk op aalsmeercentrum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin