Trajectcontrole N201 onderweg

Archief AalsmeerVandaag

Het systeem ligt er al en bevindt zich nog in de testfase, maar dit jaar gaat ‘ie aan: de trajectcontrole op de N201 bij Amstelveen en Aalsmeer/Uithoorn. Weggebruikers zullen vanaf dat moment een stukje rustiger aan moeten doen.  Zo niet, dan worden ze getrakteerd op een envelop met inhoud van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). De weg leent zich uitstekend voor het dieper intrappen van het gaspedaal dan feitelijk is toegestaan. Tachtig is de max.

Een exacte datum voor het aanzetten van het systeem hebben we niet, maar op de website van het Openbaar Ministerie valt te lezen wat de plannen zijn. Volgende week gaat eerst het systeem op de N414 bij Bunschoten aan. Gedurende de rest van het jaar volgen nog twintig N-wegen, waaronder ‘onze eigen’ N201.

Gemiddelde snelheid
De trajectcontroles op de N-wegen zijn nieuw en vonden tot nu toe alleen plaats op de rijkswegen. Om het nu ook toe te passen op N-wegen heeft alles te maken met het vergroten van de verkeersveiligheid. Op de uitverkoren trajecten zou deze namelijk in het geding zijn vanwege te hard rijden en/of relatief veel verkeersongevallen. Bij trajectcontroles wordt gemeten wat de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten is. En net zoals bij de flitspalen het geval is, bij overtreding wordt deze doorgezet naar het CJIB.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto archief AalsmeerVandaag

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin