Ondernemers blij met regelingen gemeente

Afgelopen week bezocht wethouder Robert van Rijn verschillende ondernemers in de gemeente. Bollenkwekerij Koster aan de Hoofdweg in Kudelstaart en de in de Zijdstraat gevestigde kapper lifestylewinkel Stijl en Meer. Doel van de bezoekjes: morele steun bieden en horen hoe het de ondernemers vergaat tijdens de coronacrisis.

Echtpaar Kees en Trix Koster vertelde wethouder economische zaken vol passie over hun bollenbedrijf die ze al ruim 60 jaar samen runnen. “Precies toen de lock down werd afgekondigd stonden we aan de het begin van ons workshopseizoen,” vertelt Kees, “dat was wel even schakelen. We hebben veel bollen weg moeten gooien maar waren wel erg blij met de actie van deelnemers aan het Zaaitraject van de gemeente Aalsmeer. Eind maart werden in Nieuw Oosteinde huis aan huis bollen en bloemen verkocht. Waaronder onze bollen en bloemen.”

Hartverwarmend
De winkel Stijl en Meer wordt al ruim zes jaar gerund door kapster Jacqueline Hilligers en interieurspecialiste Linda Kroezen. Zij vertellen de wethouder dat de schrik er bij hen goed in zat toen bekend werd gemaakt dat de kappers moesten sluiten.

“De kapsalon is direct dichtgegaan maar gelukkig konden we de winkel wel open houden. Hierna zijn we al snel begonnen met een webshop, hebben we pakketjes gemaakt en bezorgd en zelfs een winactie opgezet rond moederdag. Het was hartverwarmend om te zien hoe graag onze klanten ons wilde helpen door deze periode heen te komen. Door alle extra acties hebben we onze zorgvuldig opgebouwde naamsbekendheid gelukkig gehouden. We waren ook blij met alle regelingen waar we gebruik van konden maken en de teruggaaf van het gebruikersdeel van de OZB.”

Noodpakket
Robert van Rijn: “Ook hier zie je weer dat creativiteit het onderscheid kan maken bij bedrijven als ze te maken krijgen met een crisis. Ik voel mee met de bedrijven in Aalsmeer. En ondanks dat zij vindingrijk zijn heeft de gemeente Aalsmeer ook een plaatselijk noodpakket aan maatregelen vastgesteld. Een onderdeel van dit pakket is dat niet woningen geen OZB voor het gebruikersdeel betalen over 2020. Hiermee proberen we de economie ook plaatselijk extra te helpen.”

De gemeente helpt winkels via VisitAalsmeer ook met de KoopMeerLokaal actie waarbij de consument wordt opgeroepen lokale ondernemers te steunen.

Tekst en foto’s gemeente Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel