Stichting ANDERS draait om geven

Bestuursleden Merel Mur (voorzitter), Bert Hoving (projectleider), John Bocxe (penningmeester) en Aart Stieva (secretaris) bij het tekenen van de oprichtingsactie (foto st.ANDERS)

“Het moet anders…” Vanuit die gedachte richtte een aantal sociaal betrokken mensen vorige week maandag een stichting op waarbij alles draait om het principe van geven. “Niet geven om er zelf beter van te worden, maar geven omdat het ons als mens zo enorm verrijkt. Dit vraagt om een andere manier van denken en handelen,” aldus Bert Hoving van stichting ANDERS Amstelland.

De stichting wil als brug fungeren tussen ondernemers uit de regio en kwetsbare mensen die ondersteuning zoeken van professionals. “Het is onze uitdaging om deze hulpvrager in contact te brengen met particulier of bedrijf dat daar graag bij wil helpen,” zo verwoordt initiatiefnemer en projectleider Bert Hoving. Als voorbeeld schetst Hoving de situatie van een Iraanse ex-vluchteling die in zijn eigen land werkzaam was in grondverzet en graag ook in Nederland zijn rijbewijs wilde halen zodat hij snel weer aan het werk kon. “Dat rijbewijs halen kostte hem zoveel geld dat, toen hij een woning kreeg toegewezen, geen geld meer over had voor de inrichting. Dat hebben we toen via via voor hem geregeld. We hebben hem wel gevraagd wat hij in ruil terug zou willen doen voor de maatschappij en hij bood toen aan een avondje voor mensen te willen koken.”

Tandarts en hovenier
Hoving weet uit ervaring dat veel ondernemingen graag maatschappelijk verantwoord bezig willen zijn, maar niet goed weten hoe ze dit kunnen invullen. Stichting ANDERS Amstelland is deze ondernemingen graag van dienst. “We willen met de stichting een beweging in gang zetten om mensen die geen geld hebben vooruit te helpen. Dat kan bijvoorbeeld een tandarts zijn die een gebit saneert, een hovenier die een schutting plaatst of een verhuisbedrijf dat helpt met een verhuizing. Er zijn legio voorbeelden te bedenken.”

Partners
De afgelopen maanden zijn volgens Hoving al meerdere partners geworven die zich heel graag willen inzetten bij hulpvragen van kwetsbare mensen uit de regio. Zo hebben onder meer Martin Products Belettering, Multisupplies, Montel, SaniSale, Level5 en Fitness Aalsmeer hun medewerking toegezegd. “We staan in nauw contact met andere maatschappelijke organisaties als Voedselbank en Participe om te horen of er bij hun hulpvragen liggen die we kunnen oppakken,” aldus Hoving.

Stichting Anders, al enige tijd succesvol actief in de regio Rotterdam, roept ondernemers in de regio op zich aan te melden als partner. Dat kan door het invullen van een formulier op de website van ANDERS.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel