Steeds meer deuren gaan open

Met de versoepeling van de coronamaatregelen, gaan de culturele instellingen in Aalsmeer weer open. Ook in De Oude Veiling is weer van alles mogelijk. Alle organisaties die daar actief zijn, hebben hun werkzaamheden weer opgepakt.

Het Cultuurpunt, de bibliotheek, zalenverhuur en de horeca hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen maanden maar zijn nu allemaal ingesteld op de welbekende anderhalve meter. In De Oude Veiling zijn alle maatregelen getroffen zodat mensen veilig terecht kunnen voor een lunch, borrel of diner. Via de website kan hiervoor gereserveerd worden. Ook is het mogelijk om met een besloten gezelschap in een vergaderruimte te dineren op afstand.

De bakkerij is opgestart met de cliënten van Ons Tweede Thuis. Zij hebben de afgelopen maanden online en met hun begeleiders geëxperimenteerd met nieuwe recepten en zijn blij dat ze hun werkzaamheden weer mogen oppakken.

Cultuurpunt
Het Cultuurpunt is tijdens de sluiting deels online doorgegaan. Ook heeft zij een rol gespeeld in de ondersteuning van amateurkunstenaars. Scholen kunnen bij het Cultuurpunt terecht voor culturele activiteiten op school. Daarnaast is er deze zomer een taalgerichte zomerschool voor de jeugd die dat nodig heeft en doorverwezen is door het Sociaal Team van de gemeente.

Bibliotheek
De bibliotheek had tijdens de sluiting de service dat leden online boeken mochten bestellen, die vervolgens afgehaald konden worden. Hier was veel vraag naar en zo konden mensen toch blijven lezen. Inmiddels kunnen mensen zelf langskomen om hun boeken uit te zoeken. Ook zijn geleidelijk de activiteiten van het Taalhuis opgestart en kunnen mensen weer gebruikmaken van een werkplek in de bibliotheek.

Tekst en foto gemeente Aalsmeer

 

Lees vorig bericht

FloriWorld maakt belofte waar

Lees volgend bericht

Foto’s gevraagd voor ‘Wall of Flowers’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *