Sport en cultuur voor alle kinderen uit Aalsmeer

(Foto Gemeente)

(Gemeentelijk persbericht) De energiecrisis en hoge inflatie zorgen ook in Aalsmeer voor financiële problemen bij steeds meer gezinnen. Hierdoor moeten ouders soms bezuinigen op sportclubs, dans, muziek of tekenles voor hun kinderen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan in deze gevallen hulp bieden voor kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart. Dit kan door de contributie of lidmaatschap te betalen en in sommige gevallen ook andere benodigdheden zoals sportkleding of attributen.  

“Voetballen, dansen of muziek maken is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Op een club maken ze vrienden, doen ze verschillende vaardigheden op en leren ze rekening te houden met elkaar. Wij willen dat alle kinderen hieraan kunnen meedoen, ook als kinderen opgroeien in een gezin met een laag inkomen. We begrijpen dat nu alles duurder wordt, dat niet altijd meevalt. Met hulp van het Jeugdfonds kunnen de kinderen toch naar hun clubs, zodat zij hun sport en cultuur niet hoeven te missen”, aldus wethouder Bart Kabout (Sport en Jeugd) en wethouder Kikkert (Kunst en cultuur).

Aanvraag
Een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds gaat via een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij het gezin. Dit kan iemand zijn die werkt in het onderwijs, hulpverlening, welzijn of gezondheidszorg. Bijvoorbeeld een leerkracht, maatschappelijk werker of een buurtsportcoach. Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen. De tussenpersoon dient via de website allekinderendoenmee.nl een aanvraag in en beoordeelt zelf of ouders in aanmerking komen voor een vergoeding. Er vindt geen officiële check plaats van het inkomen. De tussenpersoon motiveert de aanvraag door globale informatie te geven over de financiële situatie van de ouders.

Kinderen tot zeventien jaar die wonen in de gemeente Aalsmeer kunnen gebruikmaken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Per kind kan er één sport- en één cultuuractiviteit per twaalf maanden worden aangevraagd. De benodigde contributie of lidmaatschap wordt voor één jaar betaald. Daarnaast wordt maximaal 100 euro vergoed aan benodigde sport- of cultuurattributen. Er kan voor meerdere kinderen uit een gezin een aanvraag worden ingediend.

Informatie
Meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur zie jeugdfondssportencultuur.nl en zoek op ‘Aalsmeer’. Voor aanvullende vragen kunnen inwoners contact opnemen met het lokale aanspreekpunt. Voor Cultuur is dit Lenneke Heijjer van het Cultuurpunt: 06-10683332 of lheijjer@cultuurpuntaalsmeer.nl. Voor Sport is dit René Romeijn van Team Sportservice Aalsmeer: 06-53129683 of rromeijn@teamsportservice.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin