SPIE-banner ‘gejat’

Een van de drie resterende SPIE-banners, op de nieuwe rotonde Zwarteweg-N196. Foto: Laurens Niezen Fotografie

Door: Mariëlle Wegman. Afgelopen weekend hing ‘ie er nog: de banner van Stichting SPIE, beter bekend als de Aalsmeerse Pramenrace. En ineens waren de touwtjes aan de brug, aan het begin van de Pontweg, de stille getuigen van dat er iets aan de brug moest hebben gehangen.

SPIE had in totaal vier banners opgehangen, verspreid door de gemeente. Pramenracers zijn over het algemeen grappenmakers. ‘Gestolen’ voorwerpen komen doorgaans wel weer boven water, als het de Pramenrace aangaat. Vooralsnog is de banner echter nog niet opgedoken. Maar SPIE belooft: “we komen er toch wel achter”. En tot die tijd resten de wapperende touwtjes aan de brug.

Gezonde verstand
De tekst op de banner ‘We’ll be back 11-09-2021’ is een duidelijk signaal van SPIE: er gebeurt dit jaar niets meer op Pramenrace-gebied. Ook de eerder aangekondigde ‘Alternatieve Pramenrace’ op Radio Aalsmeer, ‘SPIE-radio’, zal geen doorgang vinden. Als reden noemt SPIE de nieuwe maatregelen en ‘wat er wel en niet mag’ in verband met Covid-19. Voorts roept SPIE op tot het houden aan de maatregelen. Met tegelijkertijd een beroep op het gezonde verstand: doe je het niet voor je eigen gezondheid, doe het dan voor de vergunning van 2021.

 

Lees vorig bericht

Waterfront, van Droomvariant naar Plusvariant?

Lees volgend bericht

Bovenlanden trots op nieuwe boot


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *