Spetterfestijn voor 430 kinderen

De kinderen waren vanmiddag nauwelijks te houden toen het signaal kwam dat ze met hun zelfgebouwde grundels te water mochten. Het moment waar ze de hele dag naar hadden uitgekeken was eindelijk daar. Deze editie van 'Bouw een Bootje' was opnieuw mogelijk gemaakt door Feadship De Vries. Naast de bouwpakketten leverde de plaatselijke scheepsbouwer ook een tiental vakbekwame timmerlieden die de schoolkinderen bijstonden in het boren, schroeven en kitten.

De hele ochtend hadden ze eraan gewerkt. Terwijl hun klasgenootjes zich in de omgeving cultureel of sportief vermaakten, concentreerden de bouwers zich onder een schaduwdoek op hun technische opdracht. Elk bouwpakket was dan wel hetzelfde, de scholen konden hun eigen draai aan de boot geven door het te versieren. Daar werd door de ene klas uitbundiger gehoor aan gegeven dan de andere.

'Ome' Huib de Vries, sinds jaar en dag jurylid namens de gelijknamige firma, kende de hoofdprijs toe aan het team van de Antoniusschool. Zij mogen volgend schooljaar op excursie naar de bouwer van miljoenenjachten.

Met het vaartochtje naar een speciaal daarvoor uitgezette een boeienrij, beleefde deze Kinderdag zijn absolute hoogtepunt. Weinig boten kwamen ongeschonden uit de strijd en menig schipper ging kopje onder. En wie de boot gemist had, ging evengoed  graag te water. Zwemmend tussen de bootjes door genoten de meeste kinderen toch even van de broodnodige verkoeling op deze aangename dag.

Het volgende onderdeel op het programma van de Westeinder Waterweek is de Aquapalooza. Die vindt morgenavond plaats in de baai van het Surfeiland.

Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Foto De Boer

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin