Spatschermen als bescherming tegen corona

Ook bij de Action zijn spatschermen geplaatst.

In de strijd tegen het coronavirus is een nieuw wapen opgedoken: het spatscherm. Bij lokale filialen van Albert Heijn en Action zijn bij de kassa’s tussen klant en kassamedewerker zogenaamde spatschermen geplaatst. Deze schermen moeten vooral de medewerkers behoeden voor het inademen van de minuscule besmette vochtdeeltjes.

We spraken met een medewerkster van een plaatselijk filiaal van de supermarktketen met de hamstertjes. De spatschermen zijn volgens haar in het leven geroepen omdat klanten soms letterlijk over kassa’s en medewerk(st)ers heen hangen. Ook de op de winkelvloer getrokken strepen worden letterlijk met voeten getreden. “We moeten klanten echt vaak vragen om afstand te bewaren, mensen houden er toch nog te weinig rekening mee. Met de spatschermen beschermen wij niet alleen onze medewerkers, we geven ook een signaal af dat wij deze kwestie wel heel serieus nemen. Het personeel voelt zich erg veilig en fijn bij deze maatregel.”

Wellicht is een dergelijk spatscherm een effectief middel om de kans op besmetting in de supermarkt te reduceren. Maar zolang mensen niet de vereiste anderhalve meter onderlinge afstand aanhouden, opeengepakt in de rij voor de kassa staan, of van het supermarktbezoek een gezinsuitje maken blijft de kans bestaan dat het virus verder gaat.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto’s: Doetie Niezen (Laurens Niezen Fotografie)

(advertentie)

Lees vorig bericht

Palmbomen van eiland gestolen

Lees volgend bericht

TV op zwart in deel Aalsmeer-Oost


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *