Snoeicursus behandelt probleemgevallen

Tuinchef Gerben de Vries legt de fijne kneepjes uit (Foto HT)

Door: redactie. Zaterdag 18 februari organiseert de Historische Tuin weer de jaarlijkse snoeicursus. Snoeien is een nuttige vaardigheid om de tuin op orde en in optimale conditie te houden. Wanneer en hoe het snoeimes te hanteren wordt geleerd door tuinchefs Gerben en Adriënne.

Samen met deskundige vrijwilligers staan beide deskundigen klaar om de belangrijkste lessen bij te brengen over het snoeien van (fruit)bomen en struiken zoals rozen en hortensia’s.

Foto mee
De cursus start om 13.30 uur met het theoretische gedeelte. Hierna wordt buiten op de Tuin de zojuist opgedane kennis in de praktijk uitgelegd. Warme kleding en stevige schoenen worden aanbevolen. Als extraatje worden ‘probleemgevallen’ van cursisten behandeld. Neem daarom een foto mee zodat de specialisten advies kunnen geven. Rond 16:00 uur is de middag ten einde.

De kosten bedragen 15 euro per persoon inclusief koffie of thee en een handleiding. Er is plaats voor maximaal twaalf deelnemers. Een plek reserveren voor de snoeicursus is mogelijk in de online ticketshop van het museum, te bereiken via de agenda op historischetuinaalsmeer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel