Snoeiboot maakt einde aan takkenzooi

Zoals elk jaar helpt de gemeente Aalsmeer een handje mee aan het herfst-klaar maken van de eilanden op de Westeinder. Kortom, de snoeiboot vaart weer uit. Zaterdag 5 oktober is de eerste gelegenheid voor eilandeigenaren om hun 'takkenzooi' verantwoord, en bovendien voor nop, af te laten voeren.

Eilandeigenaren dienen overhangend groen boven, aan het eiland grenzende water elk jaar te snoeien. De gemeente voert het snoei-afval af. Dat gaat al jaren zo, waardoor de snoeiboot inmiddels is uitgegroeid tot een begrip.

Elders aan het lossen
Zaterdag vindt u de snoeiboot tussen 09:00 en 12:00 uur bij Schuilhaven De Schinkel aan de Grote Poelzijde, en tussen 13:00 en 16:00 uur bij baggerdepot Otto aan de doorgang Grote Brug. Is de boot niet aanwezig op aangegeven tijdstippen, dan is deze waarschijnlijk elders aan het lossen om plaats te maken voor uw snoeiafval. Heb dan even geduld, de boot komt weer terug. 

De snoeiboot vaart niet uit voor bedrijfsafval. Seringenhout en -kluiten worden niet geaccepteerd door de medewerkers van de snoeiboot. De eerstvolgende keer dat de boot uitvaart, en tevens de laatste maal van dit jaar, is op zaterdag 16 november.

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman

Foto's: de snoeiboot eerder in actie (foto's archief AV)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin