Sint bereikt Kudelstaart ondanks navigatieprobleem

Door: Jaap Maars. Lange tijd lag de nieuwe boot van de Sint voor anker op de Westeinder. Oorzaak: de navigatie werkte niet naar behoren. Toen de oorzaak gevonden was stoomde de boot met volle vaart richting Loswal. Daar aangekomen was het nog afwachten of de oude man inderdaad aan boord gekropen was. Na de vele Pieten, door de Spaanse zon egaal bruin verbrand, verscheen de Heilige dan toch uiteindelijk op het dek.

Na wat stram uit de boot gekomen te zijn werd hij welkom geheten door loco-burgemeester Bart Kabout die hem verwelkomde namens de inwoners van Kudelstaart. Aangezien het de vuurdoop van de loco-burgemeester was moest hij, voordat de Sint arriveerde, volgens traditie een Sinterklaasliedje zingen.

Vervolgens liep Sint met zijn gevolg langs de grote menigte om vele high-fives te geven, omringd door een echte Fotopiet, de Postpiet en het bekende hoogbejaarde echtpaar. Voor en na afloop van de intocht werd door de vele aanwezigen dankbaar gebruik gemaakt van de gratis chocomel die door Beatle Raadschelders namens Café Op de Hoek geschonken werd.

Vanwege de bekende corona-perikelen volgde er geen voettocht naar het Dorpshuis maar ging het gezelschap per auto de wijken van Kudelstaart in om zo toch vele kinderen te bereiken.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van H2Makelaars

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel