Seizoen Oosterbad voorbij

Door: Mariëlle Wegman. De vlag kan weer gestreken worden en in de kast. Vrijdag was voorlopig de laatste dag dat er gezwommen kon worden in het Oosterbad. Deze laatste zwemdag van het seizoen werd afgesloten met een informeel samenzijn voor sponsoren en vrijwilligers.

We spraken met Goos Bartels, voorzitter van het bestuur van het Oosterbad. “Ik hou niet zo van die rangen en standen, ik ben gewoon een van de vijf bestuursleden, hoor.” Ondanks Corona en het matige weer heeft het Oosterbad ook dit afgelopen seizoen de deuren weer geopend voor waterminnend publiek, net zoals vorig jaar. Bartels is trots op het team dat het bad elk jaar weer draaiend houdt, “de lol met elkaar is essentieel”. Een prachtteam en een prachtbad dat kan blijven voortbestaan vanwege een bijzonder grote gunfactor. En over deze afsluitende bijeenkomst: “Het gaat om betrokkenheid, niet zozeer om het sponsorbedrag”. Een blik op de sponsorwand leert ons dat het bad inderdaad een zeer groot aantal sponsoren kent, de gunfactor is overduidelijk aanwezig.

Fier overeind
Sluiting voor het publiek betekent niet dat bestuur en vrijwilligers stil kunnen gaan zitten tot het nieuwe seizoen aanbreekt. Het is een periode van onderhoudswerkzaamheden. Schilderwerk, (dak)platen vervangen, enzovoort. Het bad, dat in 2028 een eeuw bestaat, wordt volledig gerund en in stand gehouden door vrijwilligers. Waar de VIBA en de Blauwe Beugel het ooit niet hebben gered staat het Oosterbad nog steeds fier overeind

Nieuwjaarsduik
En wie weet, als er nog hele mooie dagen aan komen, opent het bad nog een keertje de deuren. Een nazomer kan nog voor heel lekker weer zorgen. De eerstvolgende gelegenheid die sowieso bij de die-hards in de agenda kan is natuurlijk 1 januari 2022. IJs en weder dienende staat op die dag de traditionele nieuwjaarsduik op het programma.

Foto’s: Mariëlle Wegman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin