Schuilhut in aanbouw

Nadat vorig jaar een schuilhut op een ilex akker verrees, is afgelopen weekend de laatste hand gelegd aan een nieuw exemplaar tussen de seringen van Marcel Groeneveld. Vrijwilligers van stichting De Bovenlanden namen wederom het werk voor hun rekening.

Zaterdag in alle vroegte arriveerde per praam een half dozijn ‘handige Harry’s’ op het eiland aan de Kromme Zwet vlak bij Koddes Poel. De voorgefabriceerde en traditioneel zwart geverfde panelen werden van boord getild en ter plekke in elkaar geschroefd op een fundering die al eerder aangelegd was. Een aggregaat zorgde voor stroom, onmisbaar voor boor- en schroefmachine. In het ochtendzonnetje was het een lekker klusje dat een dezer dagen wordt afgerond met het leggen van de dakpannen. Net als bij de vorige hut zal ook hier de letter ‘B’ in het dak duidelijk maken dat het bouwsel te danken is aan De Bovenlanden.

De schuilhut is een ontwerp van de in het jaar 2000 overleden Jan Lunenburg en werd financieel mede mogelijk gemaakt door Het Bouwfonds. De Bovenlanden sluit zeker niet uit dat er de komende jaren nog meer van dit type hut op de Westeinderakkers zullen verschijnen.

Tekst en foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel