Scholieren krijgen les van Show- en Jachthoornkorps

Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart was de afgelopen dagen op de basisscholen in Kudelstaart voor het geven van muziekles. Kinderen uit de groepen 4 en 5 van de OBS, Antoniusschool en de Graankorrel kregen les van twee leden van het muziekkorps SJK.

Er werd uitgelegd wat het jachthoornkorps doet, hoe je moet marcheren en naar muziek moet luisteren. De kinderen mochten om de beurt ritmisch op een trommel slaan en proberen om geluid uit blaasinstrumenten te krijgen.

Korte introductiecursus
Het doel was de kinderen te enthousiasmeren om muziek te gaan maken. Speciaal voor hen is er een introductiecursus bedacht van acht weken waarbij de grondbeginselen van muziek worden bijgebracht. De cursus is bestemd voor kinderen tussen de vijf en negen jaar die meer willen weten over muziek zonder zich direct vast te leggen op een specifiek muziekinstrument.

Deze cursus begint op woensdag 25 maart en de laatste les zal op 20 mei zijn. Elke woensdagmiddag zal er muziekles zijn van half 2 tot kwart over 2. De muziekles zal plaatsvinden in het clubgebouw van het Show- en Jachthoornkorps aan de Billderdammerweg 116 te Kudelstaart. Met een mailtje is het geregeld.

Meer informatie is te vinden op de website van SJK. 

Foto's: Show- en Jachthoornkorps was ook te gast bij groep 4 van OBS Kudelstaart (foto OBS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel