Roze Sint geveild voor ‘Make a Wish’

Jennifer Bergkamp en Roze Sint voor het portret

Door: Ulla Eurich. Artist in residence van KCA, Jennifer Bergkamp maakte onlangs een reeks portrettekeningen van de Roze Sint. Één van die tekeningen wordt nu geveild voor een goed doel.

Jennifer: “Ken je ze? Die figuren die in elk project de verbindende factor zijn? Ik weet nog niet eens de helft van de activiteiten waar deze man een hand in heeft, maar dat hij het allemaal belangeloos doet is prachtig. Hij had in ieder geval een bescheiden aandeel in de expositie ‘Helden in de Zorg’ en een iets groter aandeel in ‘Helden in de Jeugdzorg die nu te zien is in het Oude Raadhuis. Zijn alter ego – de Roze Sint – is misschien wel één van de meest markante figuren in Aalsmeer en zo verscheen hij dan ook aan mijn tekentafel. Hilarisch!”

Kracht en vertrouwen
De opbrengst van de veiling gaat volledig naar de ‘Make a Wish Foundation Nederland’. Om de allerliefste wensen te realiseren van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. En daarmee geven ze de kinderen en hun omgeving weer kracht en vertrouwen, en sterker om de toekomst in te gaan. En zo past het portret van de Roze Sint perfect in de tentoonstelling ‘Helden in de Jeugdzorg’.

Een buitenkansje om zo’n uniek portret aan je muur te krijgen en een must voor elke Aalsmeerder, particulier of bedrijf met een hart voor hun eigen Roze Sint en al het goeds dat hij doet. De pasteltekening heeft een afmeting van 30 cm x 40 cm en ingelijst, met Art Glass voorzien van ontspiegelende en anti-reflecterende coating en UV-bescherming. De tekening is handgesigneerd door de kunstenaar Jennifer Bergkamp.

Eerst kijken? Dat kan natuurlijk ook. Het portret is elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur te zien in het Oude Raadhuis van KCA.

Bieden
Biedingen moeten uiterlijk donderdag 24 november 2022 binnen zijn. Het openingsbod is €250. Lees voordat je je bod met het online Veilingformulier uitbrengt, eerst het Veilingreglement.

Klik hier voor het Veilingformulier

(Foto’s Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin