Renovatie Aardbeienbrug vordert gestaag

(Bevat video) Eind vorige week werd een symbolische mijlpaal geslagen onder de in aanbouw zijnde Aardbeienbrug. Na lange tijd droog te hebben gelegen, draaide firma Van Steenwijk de kranen open waarmee de ruimte tussen de muren weer gevuld werd met poelwater.

Tijdens de renovatie van de brug was er de nodige tegenslag geweest. Leidingen liepen niet helemaal waar ze volgens de tekening behoorden te lopen zodat er een bypass aangelegd moest worden voor het riool. De aannemer verwonderde zich over de lengte van de oude palen die onder de brug vandaan zijn gehaald. Volgens een van de medewerkers waren ze maar liefst zestien meter lang. “Dat is behoorlijk lang voor zo’n brug uit 1940. We hebben ze afgevoerd, ze waren te slecht om nog wat mee te kunnen doen,” aldus de bruggenbouwer.

Bij de graafwerkzaamheden werden diverse heklichtjes in de modder onder de brug aangetroffen. Schippers verkeken zich hier kennelijk met regelmaat over de doorvaarthoogte. “Die wordt onder deze brug 120 centimeter,” laat aannemer Frank van den Boogaard tussen de werkzaamheden door weten, “bij de Brandewijnbrug is de doorvaart 110 centimeter en bij de Hansensbrug 130. De diepte onder de Aardbeienbrug wordt 15o centimeter. Diep genoeg voor de meeste bootjes die hieronder door kunnen varen.”

Als zich met de opbouw van de brug geen problemen voordoen, dan kan er begin juli weer overheen gereden en onderdoor gevaren worden.

Tekst, film en foto Arjen Vos

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel