Recordbedrag Nepal Benefiet Aalsmeer met € 12.300

De Nepal Benefiet Aalsmeer heeft tot nu toe in totaal € 12.300 opgebracht. Zondag tijdens de drukbezochte, stralende, sfeervolle benefietmiddag bij jongerencentrum N201 is € 2700 ingezameld. Er waren onder impuls van Yvonne Gieser en Anneke van der Linden allerhande acties voor het goede doel en leuke activiteiten voor kinderen, terwijl er intussen op het podium achtereenvolgens zeven bands optraden, waaronder The Whatts, Ten Beers After, Little Boogie Boy Bluesband en Riverstones.

Het opgehaalde bedrag is een record voor de Nepal Benefiet Aalsmeer, waarvan deze elfde editie speciaal vervroegd was om de ernstige nood in Nepal vanwege de twee zware aardbevingen zo snel mogelijk mee te kunnen helpen lenigen. De opbrengst is ook aanmerkelijk meer dan het streefbedrag van € 10.000 dat de organisatie wilde halen.

Directe hulp
Het geld gaat naar de Nepalese organisatie Sapana village Social Impact. “Deze organisatie biedt directe hulp biedt op de plekken waar het nodig is,” laat initiatiefnemer en medeorgansiator Joke van der Zwaan in een gemeentelijk persbericht weten.

“Ze doen dit werk met passie en toewijding. Soms lopen ze uren met voedsel en/of tenten op de rug door moeilijk begaanbaar gebied om de inwoners van Nepal te helpen. Ik weet zeker dat al het ingezamelde geld op de goede plek terecht komt!”

Heitje voor karweitje
Van der Zwaan was enkele weken geleden op verzoek in de groepen 6 en 7 van de Antoniusschool komen vertellen over de ramp en de noodzaak om te helpen. De scholieren waren erg onder de indruk en besloten zich in te zetten voor Nepal.

De zesdegroepers gingen de deuren langs met een 'heitje voor een karweitje' en de zevendegroepers maakten een kunstwerk dat ze thuis verkochten aan de hoogste bieders. De kinderen van de Kudelstaartse basisschool konden daarmee de Nepal-pot met € 1370 spekken.

● Meer informatie en foto's op website en facebookpagina van Nepal Benefiet Aalsmeer. Op de site staan geregeld updates over waar de donaties aan besteed worden
● Nog bijdragen aan Nepal-actie? Dat kan door geld over te maken op rekening NL96INGB0005145518 ten name van J.G. van der Zwaan, onder vermelding van 'Nepal aardbeving'

Foto's: interesse voor de Nepalese artikelen en een optreden van Mrs. Feelgood. (foto's Mariëlle Wegman Fotografie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel