Radiomakers klaar voor nieuw seizoen

Het is inmiddels traditie geworden: aan het begin van een nieuw radioseizoen klauteren de lokale radioprogrammamakers aan boord van een vaartuig en strijken neer op één van de eilanden op De Poel. Afgelopen dinsdagavond werd die traditie voortgezet.

Een barbecue, een keur aan meegebrachte lekkernijen en drankjes en een muziekje op de achtergrond zorgden ervoor dat de stemming er al snel in zat. Een voorbijtrekkend onweersfrontje gooide geen roet in het eten en ook de opstekende wind trok weer snel voorbij. Veel programmamakers kozen tijdens de vakantieperiode voor een zomerstop, wat ervoor zorgde dat het samenzijn eigenlijk ook de sfeer van een reünie meekreeg.

Vanaf de trans
Een woordje vanuit het bestuur van Radio Aalsmeer ontbrak ook niet en er werden gelijk wat tipjes van de spreekwoordelijke sluier opgelicht wat betreft het nieuwe radioseizoen. Veel bekende programma's blijven in de programmering staan, er komen twee nieuwe programma's bij – waaronder een 'herintreder', de An en Aad-show – en het lokale station zal weer veelvuldig naar buiten treden met uitzendingen op lokatie. Te beginnen met een hele spectaculaire met de 'Mark en Eric Show', namelijk vanaf de trans van de watertoren! De grootste uitdaging zit 'm overigens in het naar boven zien te krijgen van alle benodigde apparatuur. Ook tijdens de Feestweek zullen de radiomakers veelvuldig op lokatie te werk gaan.

Zendvergunning verlengd
De makers van onder andere Blikopener Radio, Met Peter in de Ether, Aalsmeer by Night, Echt Esther, Sem op Zaterdag, De Top 10 van en DownTown Radio hebben er weer zin in om een mooi radioseizoen voor de luisteraars te gaan verzorgen. En voorlopig kunnen ze dat ook blijven doen, daar de zendvergunning afgelopen voorjaar weer voor vijf jaar is verlengd. Het mag gezegd worden dat het nog lang onrustig bleef op de Westeinder.

Tekst: Mariëlle Wegman

Foto's: Radio Aalsmeerders zetten traditie voort (foto's Mariëlle Wegman)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin