Provincie heeft budget voor festivals en evenementen

Door: redactie. De provincie stelt voor 2021 400.000 euro beschikbaar om bovenregionale culturele en sportieve evenementen te sponsoren. Op dit moment kunnen er bijna geen evenementen plaatsvinden, maar evenementorganisaties houden er rekening mee dat er in de tweede helft van 2021 wel weer publieksevenementen mogelijk zijn. Om meer jongeren te kunnen bereiken kunnen nu ook festivals een sponsoraanvraag indienen.

De provincie sponsort jaarlijks veel terugkerende evenementen, zoals Bevrijdingspop Haarlem, het Dam tot-Dam weekend en MOOOISTE landschapsfestival. Veel van deze evenementen konden afgelopen jaar niet doorgaan en ook 2021 is een onzeker jaar voor de sector. Omdat evenementen belangrijk zijn voor de regionale economie en sociale cohesie maakt de provincie extra sponsorgelden vrij voor grotere culturele en sportieve evenementen.

Aandacht voor jongeren
Veel jongeren missen de sociale contacten die zij hadden voor de coronacrisis. Een bezoek aan een evenement helpt hem om weer met elkaar in contact te komen. Om in deze maatschappelijke behoefte te kunnen voorzien, wil de provincie dit jaar ook meer festivals gaan sponsoren. 

Snel aanvragen
Culturele en sportieve evenementen met een bovenregionale uitstraling die een divers publiek trekken kunnen in aanmerking komen voor extra sponsoring. De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar evenementen die voldoen aan de sponsorvoorwaarden, maar evenementenorganisaties kunnen zelf ook contact opnemen als zij denken in aanmerking te komen. Belangrijke voorwaarden zijn dat een deel van de sponsorbijdrage moet worden ingezet voor verduurzaming van het evenement en inclusiviteit. De regeling is geldig voor evenementen tot en met 1 januari 2022.

Meer informatie is te vinden op de website van de provincie Noord Holland

Foto: Aalsmeer Flowerfestival archief AV/Arjen Vos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel