Praam of niet, iedereen kan meedoen met alternatieve race

Pramenrace 2017

“Het heeft heel lang geduurd, veel te lang. Maar door de versoepelingen konden onze plannen zo de prullenbak in en hebben wij nieuwe plannen gemaakt.” Zo begint het persbericht van SPIE waarin de organisatie van de Pramenrace laat weten dat er voor 12 september een alternatief evenement wordt georganiseerd.

“Het wordt helaas een alternatieve pramenrace. Want een pramenrace varen dat gaat tot ook ons grote verdriet niet gebeuren. Het zou in theorie kunnen, maar in de praktijk niet. Aalsmeer wil absoluut NIET de eerste zijn die een groot evenement gaat organiseren, zet ons wel op de kaart maar niet op de manier zoals we dat willen, de kans dat heel veel mensen uit de buurtgemeentes dan komen mee feesten in Aalsmeer, corona meenemen en ervoor zorgen dat Aalsmeer op de kaart komt als nieuwe brandhaard. NEE. Hoe erg wij het ook vinden, het kan gewoon niet.

Wat is ons alternatief? Wij, SPIE gaan zaterdag 12 september de gehele dag van Praamontbijt tot Finish een uitzending maken op Radio Aalsmeer. Per categorie komt er een eigen uur, waarin een kennisquiz is en opdrachten moeten worden gedaan, zowel thuis als op een locatie. Dit alles is door iedereen te volgen via het tv-kanaal van Radio Aalsmeer. Leuk is dus dat je dit jaar geen praam hoeft te hebben, om mee te kunnen doen met de Aalsmeerse Pramenrace 2020. Iedereen kan meedoen, oud-deelnemers, pramenrace fans, junior teams. Je moet je alleen even aanmelden.

Inschrijven met minimaal vier personen

Het is de bedoeling dat je met minimaal vier personen bent, want de quiz en de opdrachten zijn binnen hetzelfde uur. De vragen gaan over de geschiedenis van de pramenrace, van Aalsmeer, de praam en de penta maar ook over het thema USA. Na het snelheidsuurtje, gaan we door met de andere categorieën. Natuurlijk is er nu minder voorpret dan andere jaren, je mist tenslotte het opbouwen. Maar ook hier is aan gedacht. Want vanaf 15 augustus komen er al opdrachten die je kan doen en zo extra punten kan verdienen. Denk dan aan foto, film opdrachten. Aan het einde van de dag (12 september), is er een prijsuitreiking en gaat het beste team per categorie naar huis met een beker.

Lijkt het jou leuk om mee te doen? Schrijf je dan in met je team. Heb je altijd al mee willen doen, maar kon dat niet omdat je geen praam had? Dan is dit je kans. Schrijf je in en doe mee.

Inschrijven is mogelijk via onze site. Deelname kost drie euro per team. Willen er uit jouw pramenraceteam meer dan vier mensen mee doen, maak dan twee teams. Natuurlijk krijg je als je mee doet een leuk aandenken aan deze unieke Aalsmeerse Pramenrace.

Wij hopen dat jullie het een leuk alternatief vinden en zien graag de inschrijvingen binnen komen.”

Tekst SPIE, foto’s archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel