Pilot extra papierinzameling in Kudelstaart niet verlengd

Supportersvereniging Kudelstaart haalt oud papier op (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Sinds september vorig jaar konden inwoners in Kudelstaart elke zaterdag op drie locaties hun oud papier wegbrengen. Deze extra service zou vooral voor de hoogbouw waardevol zijn omdat inwoners hun papier niet een maand lang hoeven op te sparen en brandgevaar van verzameld papier op straat wordt voorkomen. De pilot heeft echter niet het gewenste resultaat: er wordt weinig gebruik gemaakt van deze extra service. Daarom is besloten de pilot niet te verlengen.

Het college heeft in 2021 ingestemd met een pilot voor acht maanden die eindigde op 28 mei. Bovenop de bestaande papierinzameling door verenigingen, kwam wekelijks op zaterdag een mobiele papierpers in Kudelstaart. Deze pers stond op drie verschillende tijdstippen bij de sportvelden, Dorpshuis Kudelstaart ’t Podium en het Winkelcentrum. De extra opbrengsten van het ingeleverde papier was voor de verenigingen.

De door de gemeente gemaakte kosten waren in deze pilot vele malen hoger dan de opbrengsten voor de verenigingen. De extra opbrengst werd vooral veroorzaakt door bedrijven die hier hun papier en karton deponeerden. Inwoners maken naar verhouding weinig gebruik van de aanvullende service. De reguliere papierinzameling door verenigingen lijkt daarmee voldoende. Voortaan worden dus het papier en karton weer alleen maandelijks opgehaald bij de hoog- en laagbouw.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin