Pierre’s Pennenstreken: Aantrekkelijk Aalsmeer

Het was een goed plan van het College om de burgers ideeën te laten aandragen voor ‘een aantrekkelijker Aalsmeer’. Maar de 131 ingebrachte voorstellen bleven wel erg binnen het directe blikveld van de indieners: ‘Genoeg fietsenrekken bij bushaltes, openbare zwemtrappen, fitnessgelegenheden, een voetbalkooi, speeltuinen en vooral meer (wilde) bloemen en bomen,’ behoren tot de ingebrachte ideeën die de gemeente wil realiseren.

Genoeg fietsenrekken is een oplossing voor het probleem dat er te weinig bushaltes zijn. De overheid moet ervoor zorgen dat iedereen op loopafstand van enigerlei vorm van openbaar vervoer woont.

Openbare zwemtrappen aanleggen op die oevers waar het open water voor iedereen bereikbaar is. Die plaatsen zijn schaars. Maar overal waar ‘gemeentelijke oevers’ zijn – rondom de Westeinder en op gemeentelijke eilanden – moet je in het water kunnen springen en er weer uit komen. Zonder gevaar te lopen door een speedboot te worden geschept.

‘Fitnessgelegenheden, een voetbalkooi, speeltuinen en vooral meer (wilde) bloemen en bomen’. Probeer die dingen in samenhang te zien. Parken met meer  bomen, struiken en wilde bloemen, met daarin opgenomen trapveldjes, klimbomen en wandelpaden. Maar dan ook alle parken. Ook het Stokkeland, bijvoorbeeld; dat kan worden ingericht als het Amstelveense Thijssepark en De Braak. De Hortensialaan: vervang dat gras door wilde bloemen en struiken, hou op met die strakke lijnen en plant willekeurig hier en daar een boom – het liefst een langzaam groeiende beuk (en hou eens op met dat populieren-waaibomenhout). Pak het Seringenpark op dezelfde manier aan – en maak gebruik van vrijwilligers en sponsors. Op de rotondes kan het – dus waarom niet in parken en bermen?  

Links:
Ideeën voor een aantrekkelijk Aalsmeer

Tekst Pierre Tuning

Foto: Hortensialaan op Koningsdag 2018. Foto archief AV

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin