Peter R. de Vriesstraat toegezegd

Foto Ernie Wesselius

Door: redactie. Afgelopen week ontstond op sociale media een ‘discussie’ rondom het eventueel vernoemen van een straat naar Peter R. de Vries. Deze discussie is aan het Raadhuisplein ook opgepikt, en het college van B&W heeft besloten om in het bouwplan van de Studio’s in Aalsmeer een straat te vernoemen naar Peter R. de Vries.

Op donderdag 15 juli 2021 is Peter R. de Vries overleden nadat hij op 8 juli 2021 in Amsterdam is neergeschoten. Het overlijden is hard binnengekomen in Aalsmeer, zijn geboortegrond. Om hem te memoreren en zo ook tegemoet te komen aan de oproep uit de samenleving heeft het college besloten om in het toekomstige bouwplan in de Studio’s Aalsmeer een straat naar hem te vernoemen: Peter R. de Vriesstraat. Dit is een zeer passende locatie omdat hij zoveel jaren in de TV wereld heeft gewerkt.

Mooi eerbetoon
Burgemeester Gido Oude Kotte: “Peter R. de Vries is geboren in Aalsmeer. Ook tijdens zijn televisiecarrière heeft hij met zijn verschillende TV-programma’s voor producent Endemol vele uren in allerlei TV studio’s doorgebracht. Zijn tegel in de ‘Walk of Fame’ in de Aalsmeerse Zijdstraat is hier een getuige van. Op het terrein van de TV studio’s wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. Het college van B&W heeft vooruitlopend op deze ontwikkeling besloten dat in dit bouwproject een straat naar Peter R. de Vries wordt vernoemd. Dit is een mooi eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die doorging waar anderen stopten.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel