Paddentrek vroeg dit jaar

Het voorjaar is vroeg begonnen en daarmee ontwaken ook allerlei dieren ut hun winterslaap. De pad trekt er in de avond en nacht op uit. Op zoek naar een sloot of vijver om hun nageslacht in te verwekken. Dat die wandeling tamelijk risicovol is, blijkt wel uit de vele paddenlijkjes die her en der op het asfalt kleven. Overreden door auto’s, fietsen, brommers en soms zelfs overlopen door wandelaars.

Het is volgens Rielof Dijkstra, vrijwilliger van de Aalsmeerse dierenbescherming, uitkijken geblazen omdat padden niet opvallen met hun trage tred en bruine kleur: “Vooral op straten en wegen in de buurt van sloten kom je ze tegen. Op de Molenvliet bijvoorbeeld. Ze hebben overwinterd op de begraafplaats of in het Seringenpark en wandelen vervolgens over het fietspad richting vliet. Als dierenbescherming voeren we geen specifieke actie voor deze dieren. Maar wie graag wil helpen, kan de padden oprapen en bij de sloot neerzetten.”

 
Foto’s: hoewel de knuffelfactor van een pad niet hoog is, levert een platgereden pad (zoals hiernaast in de Linnaeuslaan) toch een naar beeld op. (Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin