Over en uit…

Door: Arjen Vos. (Bevat video) Het WK Voetbal zit erop voor ‘ons Oranje’. Met de uitschakeling door Argentinië na penalty’s heeft voetbalminnend Nederland er opnieuw een trauma bij waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden. In cafés en andere uitgaansgelegenheden waar vurig gehoopt was op een ander resultaat, kunnen de vlaggen, slingers en andere versiering weer terug in de kast.

In het sfeervolle Café Sportzicht waar de kerst- en de oranjeversiersels een opmerkelijke combinatie vormen, gieren de emoties de hele avond door de lijven van zowel bezoekers als personeel. Dankzij de grote videoschermen kan de wedstrijd vanuit alle hoeken worden bekeken. Beste plek is vanaf de met bierkratjes vervaardigde tribune die al sinds het begin van het WK was opgebouwd. In oranje gehulde supporters en onder hen zelfs een oranje leeuw, leven hartstochtelijk mee en hebben er net als half Nederland weinig fiducie in dat Oranje na de 2-0 achterstand nog terug komt in de wedstrijd. Uitzinnige vreugde als dat dankzij Wout Weghorst wél gebeurt en in de slotseconde de nooit meer verwachte gelijkmaker valt.

Gevoel van trots overheerst bij deze bezoekers

Saamhorigheid
De penalty’s blijken helaas opnieuw niet aan het Nederlands elftal besteed zodat het voetbalfeest in de kwartfinale eindigt en de hoop op een wereldtitel vervliegt. Het gevoel dat hierna overheerst is teleurstelling maar ook is er trots dat de spelers zich terug wisten te knoken. “Het is jammer. We gaan de spullen weer opruimen,” zegt eigenaresse Tineke de Koff. Sommige cafébezoekers vertrekken de koude nacht in, de meesten blijven echter hangen om na te praten en de adrenaline de tijd te geven wat te zakken. De saamhorigheid in het café is duidelijk voelbaar. Vreugde en verdriet werden vanavond met elkaar gedeeld. Precies waar een buurtcafé goed voor is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin