Ouders en jongeren praten mee over onderwijsvisie

De gemeente organiseert op 16 maart een interactieve bijeenkomst over de nieuwe onderwijsvisie. Ouders en jongeren worden hiervoor, veelal via scholen, uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats in het Wellantcollege De Westplas aan de 1e J.C Mensinglaan.

Samen met het onderwijs, kinderopvang, zorgverleners en bedrijfsleven stelt de gemeente een integrale onderwijsvisie op voor de periode 2015-2018. B&W wil graag van ouders en jongeren horen wat zij belangrijk vinden voor het onderwijs in Aalsmeer. De gemeente is bijvoorbeeld benieuwd naar hoe ouders hun rol zien met betrekking tot het onderwijs.

Goede school
Verschillende thema’s komen tussen 20.00 en 21.30 uur aan bod zoals het kwaliteit van het onderwijs, waarbij ingegaan wordt op wat volgens de ouders en jongeren een goede school is en wat deze moet bieden. En moet een school meer bieden dan de verplichte lesonderdelen? Het tweede thema is onderwijs arbeidsmarkt, waarbij onder andere ingegaan wordt op het kiezen van een vakkenpakket, voorbereiding op een beroepskeuze en meer.

Ook wordt er gesproken over innovatie. Wat draagt volgens de aanwezigen bij aan nog beter onderwijs? Meer samenwerking tussen kinderopvang, scholen en bedrijven? En ook ouderbetrokkenheid komt aan bod, maar ook passend onderwijs en jeugdhulp zijn gespreksonderwerpen.

Droombeelden
Iedereen is in de gelegenheid om andere thema’s, wensen, ideeën en zelfs droombeelden te bespreken deze avond. De uitkomsten van de bijeenkomst worden meegenomen worden in de gezamenlijke onderwijsvisie met een bijdrage van de kinderopvang, onderwijs en het bedrijfsleven. Deze onderwijsvisie 2015-2018 wordt aan de gemeenteraad ter vaststelling voorgelegd op 25 juni.

Aanmelden kan via de mail.

Foto: Gertjan van der Hoeven, wethouder onderwijs en jeugd, bezoekt regelmatig scholen en is een van de gesprekspartners tijdens de bijeenkomst (archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin