Ouderen worden niet vergeten

Zorgcentrum Aelsmeer (Foto archief AV)

Van alle kanten wordt opgeroepen ‘iets’ te doen voor de oudere en eenzame inwoners. Op de redactie komen diverse voorbeelden van initiatieven binnen die een goed voorbeeld geven van wat er zoal gedaan wordt om de ouderen een hart onder de riem te steken.

Foto Bianca Arts

Bianca Arts laat weten dat haar zoontje Sven op het fietspad voor het Kloosterhof, waar zijn overgrootmoeder mevrouw Buskermolen woont, met stoepkrijt een boodschap voor haar heeft geschreven. Vanaf haar woning op de bovenste verdieping kan ze dit lezen.

Kaartendozen
Boekhuis Aalsmeer kreeg vorige week bezoek van twee dames met het verzoek of er een doos bij de kaartenstandaard geplaatst mocht worden. In de hoop en verwachting dat mensen daar spontaan kaarten in stoppen die vervolgens worden verdeeld over de verzorgingshuizen. Volgens eigenaresse Angèle Aartman is de kaartverkoop sinds vorige week extreem gestegen: “Omdat mensen niet meer op bezoek kunnen, sturen ze als alternatief een kaartje. Meestal nemen ze er meerdere tegelijk mee.” De genoemde dozen staan ook bij Bruna en de tabaksshop van Kees Boomhouwer.

Zorgcentrum ’t Kloosterhof

Stichting SAM
Ook de jongeren van Stichting SAM (Sociale Activiteiten voor de Medemens) laten weten dat ze tijdens deze coronacrisis niet stil zitten. Het idee om ouderen massaal met kaarten te verblijden rollen ze nog verder uit dan de twee dames in dorp. Zij hebben dozen neergezet bij bakkerij Vooges in Aalsmeer-Oost en de supermarkten van Hoogvliet in Aalsmeer-Oost, Jumbo, Lidl, Albert Heijn Praamplein en Deen. De Jongeren van SAM zullen de kaarten verzamelen en afgeven bij de verzorgingshuizen in Aalsmeer.

Tekst Arjen Vos, foto’s Wiggert Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel