Oude deuren op dreef

Door: Mariëlle Wegman. Hoewel de meeste evenementen ook dit seizoen weer geschrapt moesten worden, kon de Oude Deuren Surf Cup wel doorgang vinden. Met een lekker windje erbij, kwamen de ‘oude deuren’, oftewel surfplanken uit de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw, aardig op dreef.

De old school surfplanken kleurden de grauwe Westeinder zondag vol met de vrolijke kleuren van de net zo old school zeiltjes.

Niet veel wind en diepte nodig
Ook aardig op dreef, en stuk meer spectaculair, waren de wingfoils van F-one. Overgewaaid uit Hawaii, begint het windfoilen een aardige opmars te maken. Het is eigenlijk een soort supboard met een hoge vin (foil) eronder, de wind vang je met een opblaasbare kite. Zowel board als kite hebben de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Zo is het board korter geworden en heeft de kite wat aanpassingen in vorm ondergaan. Het windfoilen wint het aan terrein, en weet zelfs ervaren kitesurfers aan zich te binden. Bij windfoilen is niet veel wind en diepte nodig, en ook een onervaren surfer kan er snel mee uit de voeten. Ook qua budget is deze betrekkelijk nieuwe vorm van watersport redelijk binnen handbereik.

Behalve demonstraties op het water werden er ook clinics gegeven op en bij het strandje van het Surfeiland.

Foto’s Jaap Maars, meer foto’s in de gallery onder de advertentie van Imanse aanhangwagens

[rl_gallery id=”47705″]

Lees vorig bericht

Agendapunt Marinapark was schertsvertoning

Lees volgend bericht

Van Meer Aalsmeer naar Aalsmeer Centrum


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *