Oud Aalsmeer toont historische films via website

Door: redactie. De Stichting Oud Aalsmeer gaat vanaf 1 mei 2021 iedere maand een maand lang een historische film op de website stichtingoudaalsmeer.nl vertonen. Deze films zijn kosteloos te bekijken op computer of op tv. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen. Ook doet de stichting een oproep aan iedereen die films over Aalsmeer in bezit heeft, deze beschikbaar te stellen voor het archief. Zowel oude als nieuwe films zijn zeer welkom.

Gestart wordt met met De Uiterwegfilm 1944 – 1948, gefilmd door Aldert Eveleens (Residentie). Deze film is de gehele maand mei te zien en nu al te bekijken. Op dinsdag 1 juni volgt de film over ’t Farregat 1930 –1950 met commentaar van Martin Verbeek gedurende de maand juni.

‘Oud Aalsmeer in Beeld’
Vervolgens wil de werkgroep ‘Oud Aalsmeer in beeld’ elke maand een andere film van de maand vertonen. Daarvoor puttend uit het filmarchief van de Stichting Oud Aalsmeer en andere archieven die door deze werkgroep zijn verzameld. ‘Oud Aalsmeer in Beeld’ is gestart in 2017 en bestaat uit 21 enthousiaste hobbyisten met ieder een eigen specialisme waaronder sierteelt, bedrijfsleven, ontwikkelingen in Aalsmeer en Kudelstaart, sport en Aalsmeerders in beeld.

Ruim 500 films
Tot nu toe hebben de hobbyisten van ‘Oud Aalsmeer in beeld’ ruim 500 films aan het archief kunnen toevoegen. De oudste film is in 1923 opgenomen. In het verleden waren er enkele fotografen en filmers die veel van het dorp vastlegden, zoals Theo Wenzel, Frans de Jonge, Daan Offerman, de heren Verbeek in Oost, Aldert Eveleens (Residentie) op de Uiterweg en Marcus de Jonge, foto de Boer en J. van Bentum.

Cloud
De laatste jaren legt iedereen van alles vast met de smartphone. Oud Aalsmeer vindt het zonde als dat materiaal in ‘de cloud’ verdwijnt. Veel beelden verdienen volgens de stichting een groter publiek. Voor nu of later. ‘Oud Aalsmeer in beeld’ is daarom altijd op zoek naar interessant materiaal waarmee het beeldarchief kan worden verrijkt. Contact: info@stichtingoudaalsmeer.nl of 0297 344444.

Foto’s: stills uit hierboven genoemde films.

 

 

.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel