Oud Aalsmeer toont films uit jaren ’30 en ’40

Brug over de Stationsweg richting centrum

Door: redactie. Stichting Oud Aalsmeer laat maandelijks op haar website een film zien uit vervlogen tijden. De film van de maand december is getiteld ‘Toen was alles anders’ en afkomstig van Ab Carels. Vanaf woensdag 1 december staat de ongeveer 40 minuten durende film met beelden uit de jaren ’30 en 40′ online.

De film is samengesteld uit diverse andere films waarbij onder meer winterbeelden te zien zijn. Ook wordt het varend bloemencorso van 1937 op de Westeinderplassen in beeld gebracht. Gevolgd door een reis naar Zandvoort uit 1937 en beelden uit 1947 en ’48 van Aalsmeer. U ziet daarin de Westeinderplassen, de Doopsgezinde gemeente, een wandeling naar Oude Wetering langs de ringvaart en een wandeling naar Kudelstaart langs de fortbocht. Tevens worden beelden getoond van het Sinterklaasfeest uit die jaren.

Buurtse beelden
In het tweede deel van de film staat de buurt centraal met vervoer van veilingkisten langs de Uiterweg. Het openbreken van het ijs van de buurtsloot, de laatste begrafenis op de oude buurt en schaatswedstrijden op de ringvaart in 1947. Ook is er beeld van de buurt in de oorlog en de bevrijding in 1945. Als laatste wordt aandacht besteed aan de demping van de buurtsloot in 1949.

Deze film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden in de maand december. Vrijdag 10 december is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur, zaterdag 11 december, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 4 december.

De films die maandelijks op deze manier worden getoond zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen die zijn geschonken aan Oud Aalsmeer.

Lees vorig bericht

Steigers Waterfront illegaal of voor de eeuwigheid?

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Tim Time’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *