Opknapbeurt voor bomen

Bomen in het Seringenpark (Foto archief AV/Arjen Vos

Door: redactie. Veel en vaak wordt er gemopperd over het bomenbeleid van de gemeente. Veel kappen en weinig aanplanten, is het gevoel wat overheerst. De verantwoordelijken voor de groenvoorziening van Aalsmeer en Kudelstaart laten weten dat de komende weken flink wordt gewerkt aan renovatie van het bomenbestand.

Bomen die eerder na een veiligheidsronde zijn gekapt, worden in deze ronde vervangen door nieuwe bomen. Daarnaast worden bomen die in deze ronde gekapt worden, in het najaar weer vervangen. Daar waar het kan, gebeurt dat op dezelfde plek.

In sommige straten en wijken waar de bomenrenovatie plaats vindt zijn brieven verspreid. De bewoners worden op deze manier op de hoogte gehouden van de planning van de werkzaamheden.

Noodzakelijke renovatie
De zogeheten bomenrenovatie is noodzakelijk voor een gezond bomenbestand. Er wordt bij de werkzaamheden rekening gehouden met het broedseizoen van vogels. De gemeente zegt ervoor te zorgen dat er minstens even veel bomen worden aangeplant als worden verwijderd maar liever het bomenarsenaal nog uitbreidt.

Vragen over bomenrenovatie
Vragen over de renovatie van de bomen en het onderhoud van het groen, kunnen gesteld worden aan projectmanager Groen, Jasper Schulp, via mailadres: j.schulp@amstelveen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin